Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

12 Ocak 2012 Perşembe

PAZARTESİ SÖYLEŞİLERİ- REHBER TOPUZ: BİLGİ TOPLUMU

Rehber Topuz
     Rehber Topuz, ismi kadar ilginç bir birisi. Emekli Albay. Emekli olduktan sonra  bankamatik önünde maaşını bekleyip, yaz aylarında hangi kampa gideceğinin planlarını yapanlardan değil ama! Hayata meraklı gözlerle bakıp, aldığı nefesi  anlamlandırabilmek için bilginin rehberliğine inanmışlardan. Öğrenmenin zamanla sınırlı olmadığını keşfedenlerden. Bilgi- öğrenme- yaşam üçgeninden, toplumun ve çağın kodlarını çözmeyi kafasına koyanlardan. 'Nereden geldik' sorusunun takipçisi   nereye gidiyoruz-u araştırmak için, heybesini sırtına vuranlardan. 




       Heybesindekileri bizimle paylaştı, yüksek lisans çalışmasının bir parçasını oluşturan Bilgi Toplumu ve çözümlemeler başlıklı söyleşisinde.  Paylaştı kelimesi lafın gelişi söylenmedi, üleşti gerçekten.  Bu ideolojik bir bakış açısı değil, sadece tespitler demetidir, hadi tartışalım doğruluklarını dedi ve bir aydır devam eden rüzgarın en uzun eseni oldu: İki saatten fazla süren bir serinlik.



  



            






       Yeni bilgi her zaman ezber bozar. Bozulan ezber ise, insanı oturduğu yerden zıplatır. Melih hoca da dinleyenlerin heyecanına mı kapıldı yoksa anlatılanların doluluğuna mı bilinmez, bir ara ayakta ateşli bir konuşma yaptı.









  Unutmadan; O gece, Melih Ergen'in de doğumgünüydü. Pastasını kestik. Elbirliği ile değil tabii, sevgili eşi Mediko'nun eli ile.  İyi ki doğdun hocam, iyi ki varsın. Biz bu söyleşileri  mayıstan sonra, Ildırı'ya da mı taşısak?

Görseller: Vehbi Moğol

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder